Dobra ponuda poslova u Holandiji

Svetska, pa i evropska ekonomija doživljavala je ozbiljnu krizu u bliskoj prošlosti. Njen intenzitet i trajanje, stepen obuhvatnosti, manifestacije i posledice, razlikovale su se od zemlje do zemlje, ali je znaačajno da ni najuspešnije evropske ekonomije nisu bile poštedjene.

Jedna od najstabilnijih i strukturno najbolje organizivanih privreda, svakako, je bila privreda Holandije. Moderna poljoprivreda, utemeljena na najsavremenijim naučnim dostignućima, praćena raznovrsnim industrijskim granama, a sve potpomognuto naučmo istraživačkim centrima, moćnim osiguravajućim kućama, finansijsko revizorskim ustanovama, rezultiralo je izuzetnim pokazateljima ekonomske uspešnosti.

Recesija je i u Holandiji usporila privredni rast, poremetila tržište kapitala, novca, rada. No, poslednje dve godine holandska vlast brojnim merama podstiče privredni aktivnost. U tom smislu Holandija se suočava sa vrlo izraženom potrebom angažovanja novih radnika koji će u okviru odredjenih grana stvoriti neophodne pretpostavke za brži privreni rast.

Državna agencija za zapošljavanje (UWV) saopštila je neophodnost hitnog angažovanja novih radnika, posebno u IT sektoru, gradjevinarstvu i zdravstvu. Podaci pokazuju da su tokom recesije baš gradjevinarstvo i zdravstvo trpeli negativne posledice. Poslednje dve godine ove oblasti doživljavaju ekspanziju, koja je dovela do udvostručavanja broja potrebnih kvalifikovanih radnika.

Prema podacima Državne agencije za zapošljavanje u oblasti gradjevinarstva potrebni su stolari, zidari i gradjevinski tehničari. Ovi stručni radnici nedostaju u značajnom broju, jer je znatan broj radnika otišao u penziju ili će to uskoro učiniti.

Kada su u pitanju radnici potrebni u zdravstvu, najizraženija je potreba za medicinskim sestrama.

I još jednom da naglasimo da u Holandiji, u okviru mera privrednog rasta, hitno pristupaju zapošljavanju novih radnika u svim sektorima i delatnostima, izuzev finansijskih usluga.

Poslovi koji su u ponudi na našem portalu u vezi Holandije možete pretražiti klikom na link OVDE.
Izvor: sljaka