DNEVNICA SKORO 1.000 EVRA, A RADNIKA NEMA: Tokom praznika stotine slobodnih mesta za OVAJ posao – ali postoji 1 problem!

U Velikoj Britaniji vlada kriza za radnicima tokom praznika.

Posebno u periodu praznika nedostaju profesionalni Deda Mrazovi. Tako se na jednom sajtu za zapošljavanje može naći na stotine radnih mesta za ovu poziciju, a jedini uslov je da su osobe spremne da za satnicu ili dnevnicu obuku kostim Deda Mraza i rade sve što se od njega očekuje.

Od ovog posla se u Velikoj Britaniji za vreme novogodišnjih i božićnih praznika može i veoma dobro zaraditi. Kako navode mediji, ove godine su se satnice za ovu poziciju čak utrostručile.

„Deda Mrazevi i njegovi pomagači nisu imuni na nedostatak sezonske radne snage“, rekao je Džek Kenedi sa sajta za zapošljavanje i napomenuo da nude dnevnice do 800 funti, što je oko 936 evra.

Kako kaže, pandemija je veoma uticala na nedostatak radnika, jer su posao Deda Mrazeva pre odrađivali stariji muškarci, koji trenutno zbog pandemije korone spadaju u rizičnu grupu, te su se odlučili da se, zbog opisa posla i mnoštva kontakata, ove godine ne prijavljuju.

Kako navodi Kenedi, pored toga se uočava i manja potražnja za sezonski poslovima ove godine. Rezultati jednog istraživanja pokazali su da je čak 78 odsto ispitanika reklo da ne računa da će ove godine naići na Deda Mraza. Jedna trećina je izjavila je da će biti razočarana ako Božić prođe bez Deda Mraza. Izvor: Mondo

Poslovi koji su u ponudi na našem portalu možete pretražiti klikom na link OVDE.